DEČAK SA SELA, GLAVNI JE U GRADU

Slavuj iz Mrčajevaca: Miroslav Ilić
Slavuj iz Mrčajevaca: Miroslav Ilić

Decembar je mesec u kome je rođen Miroslav Ilić i u kome najpoznatiji Mrčajevčanin na planeti tradicionalno održava godišnji koncert. E sada, ako ste se zapitali zašto i kako Miroslav Ilić u Yellow Cabu, odgovor glasi: zaslužio je. Bez sumnje

Piše: Peđa POPOVIĆ

Miroslav Ilić jeste autentična zvezda folk muzike koja je svoje ime gradila na kvalitetu; 37 godina od prvog singla on je i dalje broj jedan, a na njegovim koncertima možete videti obe Srbije kako sa zadovoljstvom kohabitiraju.

Uspešnu karijeru Ilić je započeo 1972. godine u velikom stilu, hitom Devojka iz grada, u kome je obrađena klasična srpska priča o selu, gradu i ljubavi. No, bez obzira na kliše, Devojka iz grada postala je folk standard iliti narodnjački evergreen. Podsetimo da je u spotu, koji vizuelno kao da je izašao iz produkcije new wave / Paket aranžman, glavnu žensku ulogu nosila jedna od najlepših devojaka tih dana, Sonja Savić. Ujedno, neprevaziđenoj glumici i femme fatale osamdesetih, taj spot i jedini je u karijeri, osim ako se ne računaju spotovi nastali montažom filmskih sekvenci.

Poput rock ‘n’ roll zvezde, Miroslav je prošao i kroz rage fazu, kada je zbog problema sa alkoholom znao da se pobije i svašta da razbije, ali je, kao u filmu, posle balade Tebi koju mu je napisala Radmila Mudrinić, zauvek ostavio alkohol i sačuvao brak sa suprugom Gordanom.

Miroslav je do danas objavio 23 albuma, vlasnik je mnogih rekorda poput milion prodatih kopija albuma Pozdravi je pozdravi ili 35.000 gledalaca na mostarskom stadionu Bijeli Brijeg…

I pored impozantnih brojki, Miroslav Ilić još ne pomišlja da prestane da radi. Za koncert povodom 59. rođendana promovisaće i dve nove numere koje će biti i najava novog CD-a. Muzička pratnja i ove godine poverena je ansamblu Miše Mijatovića uz goste iznenađenja.

I, ko kaže da nije zaslužio?

(Objavljeno na sajtu yellow cab yc.rs http://www.yc.rs/sr/magazin/vesti/muzika/story/331/De%C4%8Dak+sa+sela%2C+glavni+je+u+gradu.html)

Prethodno

Laurent Garnier: DISK DŽOKEJI SU KLEPTOMANI

Ida Prester (Lollobrigida): VOLIM PRLJAV, ENERGIČAN, BRUTALAN l PLESNI ZVUK

Sledeće

Ostavi komentar