KAKO JE NEŠTO VEĆE IAKO JE MANJE

Matematika
Vlada Srbije je odlučila je da zbog svetske finansijske krize za polovinu smanji dodatak zaposlenima u javnim preduzećima na Kosovu.

Tako će umesto duplo veće plate zaposleni na Kosovu dobijati samo 50 odsto veća primanja u odnosu na kolege iz Srbije.

Novogodišnje smanjenje plata sigurno nije obradovalo zaposlene na Kosovu, mada ko zna kako kako su reagovali kada su recimo pročitali saopštenje Vlade.

Tamo je navedeno da je „Vlada Srbije odlučila da zaposlenima u organizacijama, službama i javnim preduzećima sa teritorije AP KiM koji žive i rade na teritoriji Pokrajine od januara 2009. godine isplaćuju zarade uvećane za 50 odsto”.

Iako je matematika egzaktna nauka, do zabune može doći kada nedostaju neki parametri. Poput onog na koju se osnovicu odnosi povećanje. Po logici novinara e-novina, to bi bilo dodatnih 50 odsto na već postojeće plate, koje su duplo veće u odnosu na kolege iz „ostatka” Srbije.
Međutim, kako nam je rastumačila Rada Trajković, predsednica Izvršnog odbora Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije, radi se o povećanju od 50 procenata u odnosu na plate koje se primaju van Kosova. „U vladi ne znaju šta rade”, rekla je za e-novine Trajkovićeva.

Bilo kako bilo, zaposleni na Kosovu su ostali bez polovine svog dodatka, a šta je htela Vlada Srbije sa ovako nespretno napisanim saopštenjem, ne znamo. Možda da pred Novu godinu i u duhu praznika plasira još koju lepu vest. A kada su praznici, sve je moguće.

Prethodno

Slučaj Čavić: DA LI JE VELIČINA BITNA

Goran Jevtić: U POZORIŠTU TREBA VIKATI UA!

Sledeće

Ostavi komentar