Univerzibeda 2009: ARBEIT MACHT FREI

RomiOvih dana Beograd je ponovo svet. Ali ne neki vrli, novi, već onaj zadrti i netolerantni. Poput vlasti u Kini koji su prošle godine zbog bolje i čistije slike svog raja proterali iz Pekinga na stotine hiljada ljudi, na slično su se odlučile gradske vlasti i policija Beograda

Piše: Peđa Popović

Doduše u manjem broju nego u Kini pre godinu dana, ali sa istom namerom. Da se Beograd očisti. Od ljudi. Tako se u otvorenom Beogradu nakon prinudnog iseljenja i ograđivanja u stilu arbeit macht frei oko Delta city i Belville (lep grad!) na udaru intervente brigade policije našli su se i ostali nedodirljivi: prosjaci, ulični prodavci i njima slični koji bi svojom pojavom mogli da naruše inače savršen imidž Belog grada. I to zamislite, u centru grada! Zaista bedi i realnosti Srbije nije mesto na Zelenom vencu ili Sremskoj ulici, već negde daleko. Daleko od očiju i od srca.

Osim što su sklonjeni, deo nepodobnih je iz preventivnih razloga i smešten u zatvor. Verovatno su brižne gradske vlasti u koalicionoj saradnji sa organima bezbednosti htele da siromašne stanovnike prestonice sklone na sigurno (Padinsku skelu, Valjevo i Požarevac/Zabela) i omoguće ima da u ove kišne dane budu, suvi, nahranjeni i uz obezbeđeno noćenje iz zajedničkih prostorija kazneno popravnih domova domova zdušno navijaju za naše.

Sada valjda građani mogu da odahnu, jer su nepodbni bez optužnice, suđenja i presude zatvoreni i to zarad promocije mladosti, sporta, slobode i jednakosti…Još samo nedostaje da pored Belvilla i zaista postave natpis arbeit macht frei.

Jer, i tamo je sve bilo čisto, uredno i pod konac.

(Objavljeno na sajtu e-novine.com http://www.e-novine.com/srbija/srbija-tema/27563-Arbeit-macht-frei.html)

U međuvremenu: Ograda pala na trudnicu
Veče pred otvaranje Univerzijade u getou kod Belvilla dogodio se incident u kome je povređena trudna devojka. Naime, vetar je srušio parče ograde od pet metara koje je palo na nesrećnu devojku i povredilo joj vrat. Srećom povreda nije bila teška, tako da nije bilo negativnih posledica iako se na dolazak hitne pomoći čekalo pola sata, koja je zatim odvezla trudnicu u Urgentni centar.
Da podsetimo, ogradu je postavila firma Univerzijada koja je i odgovorna za povredu devojke, a kako e-novine nezvanično saznaju iz Univerzijade su ponudili trudnici novac kako bi se stvar zataškala.

Prethodno

United colours of Kalenić

KOMIŽA, JOŠ MALO PA KRAJ SVITA

Sledeće

Ostavi komentar