Slučaj Čukalović: POŠTO INTEGRITET PROFESORE

Za novce može sve: Profesor Čukalović
Za novce može sve: Profesor Čukalović
Cena ličnog i profesionalnog morala profesora međunarodnog prava Ivana Čukalovića iznosi prema pisanju srbijanskih medija 3.000 evra na mesečnom niovu, koliko iznosi plata sudije Ustavnog suda

Profesor međunarodnog javnog prava Ivan Čukalović je dekretom predsednika Kosova Fatmira Sejdijua i zvanično postao sudija Ustavnog suda nekadašnje južne pokrajine Srbije i to kao član Samostalne liberalne stranke, koja koalira u kosovskoj Vladi.

Pored Čukalovića, sudije Ustavnog suda Kosova su i Enver Hasani, Iliriana Isljami, Đileta Muškoljaj, Kadri Krueziju, Altaj Suroji. Njima će se pridružiti još troje međunarodnih sudija koje je imenovao međunarodni civilni predstavnik Piter Fejt: sudija Snežana Botušarov-Dojčev iz Bugarske, sudija Robert Karolan iz SAD i sudija Almir Simoeš Rodrigez iz Portugala.

Ovako objavljena, ovo bi mogla da bude pozitivna vest o saradnji albanske većine i srpske manjine na Kosovu ali nije, pošto je reč o čoveku koga suprotno radnom mestu ne odlkuje čast, poštenje i integritet.

Podsetimo, novopostavljeni sudija Ustavnog suda je svoju profesionalnu karijeru gradio u sumanutim sudskim procesima iz perioda neposredno pred sunovrat režima Slobodana Miloševića. Tako se ime zamenika glavnog pravnog savetnika ministarstva inostranih poslova (1999-2001) može naći među tužiteljima u farsično/populističkom suđenju članicama NATO zbog bombardovanja Srbije ili među onima koji su pisali sumanutu kontratužbu protiv BiH, koja je izgleda po njegovom viđenju prava verovatno izvršila agresiju na Srbiju…

Ali to nije sve. Ovaj visoko moralni profesor jedan je od osumnjičenih u aferi kragujevačkoj aferi Indeks, što mu omogućava da iako nema imunitet iz Prištine lagano eskivira saslušanje zakazano za 1. septembar.

Na kraju ostaje pitanje zašto su vlasti Kosova odlučile da pored ovako sramne biografije angažuju Čukalovića i time samo daju odlična šlagvort za konstatacije da je Kosovo država kriminalaca jer čini se da je ovom Miloševićevom apartčiku jedina kvalfikacija bila ta što je rođen u Prizrenu.

(Objavljeno na sajtu e-novine.com http://www.e-novine.com/index.php?news=27141)

Prethodno

Srpska profesorska priča: OD MILOŠEVIĆA DO TAČIJA

United colours of Kalenić

Sledeće

Ostavi komentar