Obojimo leto rekonstrukcijom

i druge avgustovske priče:

OBOJIMO LETO REKONSTRUKCIJOM: Tradicionalno prazno leto kada su pitanju tzv. ozbiljne teme popunili su političari vladajućih partija u dvomesečnoj seriji pod imenom rekonstrukcija Vlade.
Tokom celog leta licitirano je sa imenima odlazećih i novih ministara, a konačno je krajem avgusta rešena misterija ko će se naći u rekonstruisanom kabinetu premijera Ivice Dačića.
Neretko su se kao potencijalni ministri i specijalni savetnici pominjali likovi sa one strane estrade poput rektora Megatrenda Miće Jovanovića, ali i zakona, poput Dominika Štros Kana bivšeg predsednika MMF i optuženog za podvođenje ili. Kada se radi o tituli spasioca ona je blanko dodeljena 28-godišnjem diplomcu sa Jela i novom ministru finansija Lazaru Krstiću. Na sreću po sve nas posle nekoliko dana euforije čini se da su građani ali i mediji aterirali u ovozemaljsko.
Ipak, neočekivano za Srbiju najviše pažnje izazvalo je imenovanje Ivana Tasovca za ministra kulture.
ivan-tasovac-twitter
TVITOM ĆEŠ ME, TVITOM ĆU TE
: Neformalni ali i uspešni direktor Beogradske filharmonije sa 40 hiljada pratilaca ima i titulu uticajnog twitteraša gde je neretko prozivao Vladu i vladajuće partije. Kako će se snaći na drugoj strani, videćemo.
O REKONSTRUKCIJI VLADE:
Posle ove rekonstrukcije, odgovorne majke će se porađati u foteljama kako bi na pravi način osigurale budućnost svoje dece.
Rekonstruisaste li ste se više? Ili manje…
O MINISTARSTVU KULTURE I MINISTRU PETKOVIĆU:
Logično je da Mane Šakić samo šamara po Ministarstvu kulture s obzirom da po međuplemenskom sporazumu Nogići tradicionalno drže šutiranje.
Skromni matematičar Bratislav Petković: “Za 100 dana uradio sam više nego moj prethodnik za 4 godine i to je moguće matematički dokazati”.
Pod hitno uvesti “Istoriju boze” i “Pravljenje žita sa šlagom” kao obavezne predmete na master studijama menadžmenta u kulturi. Hvala.
Telenovela presenta: Kulturno-umetničko društvo sa ograničenom odgovornošću Bratislav Braćala Petković & co u epizodi Ministerio de Cultura.
U Ekvadoru je magarcima zabranjeno kandidovanje za parlament”. Imenovanja u našem Ministarstvu kulture su za sada bez takve diskriminacij
Dragičin stilista savetnik ministra za kulturu”. Dakle, šnajderka je postala savetnica poslastičara jer smo tako u mogućnosti. Vaša Vlast.

OLAKO ŠIRENJE PANIKE: Kako izgleda kada se zbog nedovoljno čitanja i olakog tumačenje propisa unese zabuna među građane pokazali su Momčilo Babić, direktor Republičkog Zavoda za zdravstveno osiguranje (RFZO) i ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanovic.
Momčilo Babić imperativno je tvrdio kako ne možemo napredovati evropskim integracijama ukoliko se pod hitno državljanima Srbije ne izdaju elektronske zdravstvene knjižice koje bi koštalu državu 20 milliona evra, a građanima trošak i još jednu turu čekanja u redovima. Na sreću Babićesu brzo demantovali u više nadležnih institucija.

Ozbiljnije je bilo neznanje ministarke Slavica Đukić-Dejanović kada je posle gotovo mesec dana neizvesnosti konačno rešena nedoumica oko lečenja državljana Srbije u inostranstvu. Minsitarka je za nečinenje tražila izgovore u Pravilniku o lečenju dece u inostranstvu, Zakonu o zabrani diskriminacije, Skupštini, nadležnim republičkim komisijama i skupštinskim Odborima za zakonodavstvo…Međutim, samo je bilo potrebno proučiti proipise a ne prebacivati odgovornost na druge. Na sreću sve je prošlo bez ljudskih žrtava.
Dinari
PARLAMENTARNA ZLOUPOTREBA Kako je moguće stranci bez poslanika u Parlamentu da ipak po tom osnovu dobija na mesečnom niovu 6.000 evra pokazala je Narodna Partija i njena sada već bivša predsednica Maja Gojković. U svojevrsnom mish-mashu tumačenja Zakona, odluka Predsedništva i ostatka partije, propisi su tumačeni na štetu budžeta, a ne realnog stanja stvari. Svaka čast političari.

RASPAMEĆIVANJE I ODGOVORNOST: Za dozu veselja bio je zadužen Dragan Marković Palma koji je predstavio svoj recept za raspamećivanje sranih investitora. U pitanju je muzički program, a umesto Betovena i Šopena Palma preporučuje Jadranku Jovanović za Italijane, a Merimu Njegomir za Ruse.

Za kraj jedna minijatura o odgovornosti, odnosno kako je doživljava sada već bivši ministar prosvete Žarko Obradović. Srećom po građane sada će odgovarati samo partiji
“Mandat sam stavio na raspolaganje predsedniku Dačiću i partiji. To je čin ličnog i, uveren sam, odgovornog odnosa prema partiji.”
Bivši ministar prosvete o odgovornosti. (Nedeljnik, 29. 8. 2013. godine)

Prethodno

Dnevnik – RSE: Sloboda pod nogama

Tradicionalna jesenja procena bezbednosti

Sledeće

Ostavi komentar