K.nj.a mi se od lažnih dilema

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-nato-vs-russia-flags-original-graphic-elaboration-file-image44228586
Anti Nato demonstracije desničarskih organizacija u Beogradu bile su dovoljne da se espresno poseje još jedna lažna dilema među građanima.

A to je – ko je generalno protiv zapadnog vojnog saveza je onda obožavalac lika i dela Vladimira Putina. I njegove vojne sile naravno.

Iako je ta tvrdnja tačna kada su u pitanju okupljeni u subotu, to je sve samo ne istinitno. Šta više, reklo bi se da je zlonamerno.

Poput idiotarija kojih smo se već naslušali: Ako nisi za SNS onda si za DS. Ako si za Paradu ponosa, mora da si peder, ako nisi za ovakav kapitalizam onda si neobuzdani, antidržavni element staljinističkog tipa, ako ideš na jogu mora da si sektaš…

Lično poznajem dosta onih koji se ne lože na vojne saveze tj. industriju nasilja bez obzira odakle dolazila – da li sa “bratskog” istoka ili zapada koji je svuda oko nas.

Naravno, ne treba biti autističan i pomisliti da je moguće živeti van sveta. Saradnja sa velikim vojnim silama je neizbežna a mi smo okruženi NATO zemljama.

Ali treba shvatiti da ljudi jednostavno ne ljube oružje, a i znaju da saberu dva i dva kada vide efekte delanja ovog vojnog saveza ali i nekih drugih.

I to treba poštovati, a ne lepiti im etikete desničara i paradoskalno militarista istočnog tipa koji bi se sa okruženjem najpre gledali preko nišana.

Nije lepo, nije tačno, a nije ni dobro za mentalno zdravlje.

Gotovo da bih rekao da je u pitanju propaganda koja bije i sa istoka i sa zapada.

p.s. Jel neko rekao ko je protiv NATO taj je protiv zaštite srpskog naroda na Kosovu. Ili mi se samo javlja?

complétement dinde (y)

Posted by L'appat chouette on Monday, 15 February 2016

Prethodno

Imagine Belgrade

Dekada na ulici

Sledeće

Ostavi komentar