ĐILAS POZDRAVIO OTKAZIVANJE POVORKE

Obraz, krv, čast, četiri zida...
Obraz, krv, čast, četiri zida…
Prvi ČOVEK (?!) Beograda, Dragan Đilas je u karakerističnom, licmernom maniru pozdravio odluku organizatora da otkaže manifestaciju Parada (Povorka) ponosa, čime se, kako je rekao, trenutno izbegavaju neželjene posledice po učesnike, ali i sve druge Beograđane, kao i po imovinu grada Beograda

Piše: Peđa Popović

„Očekujem da nadležni organi nastave akciju započetu posle surovog napada na naše goste iz Francuske i da u narednom periodu obezbede svakom stanovniku Beograda da se oseća bezbedno i sigurno u svom gradu, na svakom mestu i u svakoj situaciji. Činjenica da u Beogradu nije bezbedno na miran način iznositi svoje stavove, ma koliko se većina ne slagala sa istima, jeste nešto što sve nadležne treba da pokrene na ozbiljno razmišljanje i aktivno delovanje“, ističe se u saopštenju gradonačelnika čistog obraza Dragana Đilasa.

Prvo su došli
Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam ćutao;
jer nisam bio komunista.
Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam ćutao;
jer nisam bio socijaldemokrata. Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.
Kada su došli po mene,
nije preostao niko da se pobuni
Pesma se pripisuje pastoru Martinu Niemölleru (1892–1984)

Činjenica je i da ovim saopštenjem gradonačelnik opet pokazao rasizam. Dok se nakon divljačkog prebijanja nesrećnih Francuza ultimativno zahteva hapšenja, stroge kazne i red, tako nešto nije tražio dok su isti ti huligani koji se kriju pod imenom navijači Partizana, nedeljama sa stotina zidova pozivali na istrebljenje LGBT populacije. Tada je šerif Đilas ugroženima poručio da budu slobodni u četiri zida.

No, ono što je M. Đ. -u možda promaklo, jeste činjenica da se problem nalazi van ta četiri zida, a kojom snagom će nas udariti ostaje da se vidi. Samo dan nakon prebijanja Francuza dobrodošlicu “srpskih heroja” osetila je i jedna Poljakinja. Ova gošća Beograda je šetajući se kroz centar grada u petak uveče zbog svoje kratke kose privukla pažnju naci-skotova. Jedan od njih je njenom domaćinu (bez kose i alternativnog izgleda) ponudio da oralno opšte sa devojkom, a zatim valjda u hrišćansko-džentlmensko-mačo maniru udaro nesrćenu devojku pesnicom u glavu. Devojka na sreću nije teže povređena, kao ni australijski turista koji je u nedelju prepodne napadnut na Kalemegdanu. Nesrećni turista je medicinski zbrinut, a nama ostaje da se stidimo, pošto je glavni grad Srbije još jednom označen kao mesto neslobode i nasilja.

Objavljeno na sajtu e-novine.com http://www.e-novine.com/srbija/vesti/30146-ilas-pozdravio-otkazivanje-Povorke.html)

Prethodno

Step on

Poraz države – KO JE SLEDEĆI?

Sledeće

Ostavi komentar