Završi Megatrend i pali! (2)

Prolazio sam nedavno Takovskom ulicom kada mi je pažnju skrenuo bilbord, zbog koga sam na trenutak pomislio da sam upao u vremensku mašinu.

Između rustičnih zidova zgrada donjeg dela Takovske, šepurila se dobro znana poruka “Završi Megatrend i pali”. Ista ona zbog je pre šest godina izbio skandal.

Foto: Peđa Popović
Foto: Peđa Popović

Poruku je osmilio nekadašnji dekan, živopisni Mića Jovanović koji je par skandala kasnije i bruke sa sopstvenim nepostojećim doktoratom napustio ovaj kako kažu Univerzitet.

Međutim, Mićin duh, ideje i vrednosti kao i da dalje žive u u nekadašnjem Megatrendu, a sadašnjem Džonu Nezbitu i ne samo na bilbordu ili baneru sajta škole već i u srpskom društvu.
“Nezbit” je poznat po brojnim starletama među studentkinjama, političarima koji su ga završili ili gde zajedno sa estradnim zvezdama rade kao predavači, štancovanju sumnjivih doktorata i generalno neakademskoj atmosferi.

Tako na jednom mestu imamo Soraju, Zoranu Mihajlović, Natašu Šaviju, Milutina Mrkonjića (počasni doktor), Esktra Nenu, Natašu Bekvalac, Nenada Stefanovića kome je pomenuti Mića bio mentor, Nenada Čanka…

Kada se pogleda ovakav sastav, 880 odsto više doktora nauka u potekloj deceniji, ne začuđujeiako ne postoje očekivani pozitivni efekti brojnih doktora na društvo.
Zaista, kao da Mića nje ni odlazio, jer Megatrend je i posle dalje ostao mesto gde nestručnost i sumnjive diplome cvetaju, za čije studente postoji i krilatica “Uveče prelista, a ujutro zablista!”

Kada se pogleda inflacija nestručnih na raznim mestima (pretežno u javnom sektoru), ali i skandali koji se u Srbiji dogode na nedeljnom niovu (pet nestalih miliona od poreza, nabavke vozila za potrebe policije, padanje tendera kako se ne bi snimala/održala sednica Skupštine grada Niša, sumnjivi tender za novogodišnju rasvetu, kašnjenje radova, havarije i svakodnevna spoticanja u prevozu, administraciji, lekaru, neispunjenih obećanja…) nižu u meri koji drugi Evropljani ne vide ni za godinu dana, Megatrendova poruka je potpuno pogrešna.

Kakva paljba, kakvi bakrači. Pa gde bi u nekom malo uređenom sistemu svi ti koji uveče prelistaju našli uhlebljenje?
Dovoljno bi bilo samo dopuniti poruku.

Završi Megatrend i pali. U partiju!

Pa sad, možda ne odmah kao ministar/ka ili državni sekretar, ali neka bolja funkcija u javnom preduzeću bi mogla da bude po meri. Ili makar u lokalnoj samoupravi, jer svaki početak je težak.

Uslovi jesu primamljivi i po meri “Mega Nezbita”. Kompetencija i znanje nisu neophodni. Na etici se ne insistira. Milina.

Samo da zaista dopune poruku, jer osim što više odgovara istini, ponovo bi mogli da se nađu na meti Republička tržišna inspekcija zbog čije su pretnje krivičnom prijavom zbog vređanja opšteg dostojanstva nadležni u Nezbitu i povukli spornu reklamu.

Mada, pitanje je da li Nezbit/Megatrend ili svakodnevica više vređaju dostojanstvo?

Prethodno

Tako se to radi

Prvi maj u zemlji teškog, napornog i neplaćenog rada

Sledeće

Ostavi komentar