Dragan Đilas, diskretno: ČETIRI ZIDA I ŽICA

100

Ušuškan između četiri zida gradonačelnik Beograda Dragan Đilas intimno čuva svoje seksualno opredeljenje. To je u intervjuu provladinim Novostima prvi čovek grada toplo preporučio i ostalim sugrađanima, uz napomenu da bi manifestacije poput gej parade trebalo da izbegavati

Smerni gradonačelnik smatra da javno pokazivanje seksualnih sklonosti nije ukusno. Da je to privatna stvar koja bi trebalo da ostane iza četiri zida, jer on ne vidi zašto bi neko na taj način pokazivao svoje seksualne sklonosti. Time se gradonačelnik priključio onima koji uporno diskriminišu sve koji nisu heteroseksualni.
djilascloset
Takođe, zakonu sklon gradonačelnik ovim pozivom prenebregava osnovna ljudska prava, kao i član 21 nedavno usvojenog Zakona protiv diskriminacije, jedne od glavnih tački sporenja.

Gradonačelnik Đilas je tužnom zamenom teza pokušao da Povorku/Paradu ponosa prikaže u najmanju ruku kao sex on the street okupljanje, zaboravljajući da je za razliku od San Franciska ili Njujorka – gde je prva parada prošla još pre 40 godina, ovde krvavo prekinut pokušaj parade. Zidovi Beograda ovih dana tapetirani su porukama u kojima je poziva na istrebljenje LGBT populacije.

Tako je, samo na rečima proevropski, gradonačelnik zaboravio da se ovakve manifestacije godinama održavaju u komišijskom Zagrebu, zatim Ljubljani, Berlinu, Londonu, Parizu, Bukureštu… svrstavajući time Beograd uz Moskvu, Sarajevo, Prištinu i slične “bastione slobode” na Kontinentu gde LGBT nemaju prava kao ostali.

Mada, možda mu to dođe i logično, nakon prošlomesečnog getoiziranja Roma kod Bellvila. Samo, ko je sledeći? Katolici, protestanti, muslimani, crni, žuti, jogi letači, oni sa zelenim očima, riđom kosom…?
Ecuador International Day Against Homophobia
I na kraju, da podsetimo puritanskog gradonačelnika, da je pokazivanje svoje seksualnosti i kada se dvoje drže za ruke ili ljube, što je verovatno, sada u četiri zida zatvoreni Đilas makar jednom uradio sa svojom izabranicom.

(Objavljeno na sajtu e-novine.com http://www.e-novine.com/srbija/srbija-licnosti/28559-etiri-zida-ica.html)

Prethodno

Sunset

GRADONAČELNIK U PATRIJAHALNOM SEVDAHU

Sledeće

Ostavi komentar